10.01.31

Människorna är helt underbara på Nya Zealand, svenskarna har verkligen något att lära.:P Här är dom väldigt sociala, hjälpsamma och nyfikna men aldrig påträngande.

Våra förluster än så länge är en diskhanduk, snodd på en camping medans vi satt och åt middag brevid. Sen när vi vaknade nästa dag var en tallrik fylld med matrester som stod i kylen spårlöst försvunnen. Troligtvis turister!:)

Igår kom vi fram till Waitomo. Sara och Anna bokade in sig på en Black water rafting, vilket innebar ett äventyr i grottor i två timmar. Medans två tredjedelar var där låg Britta och stekte på campingen i poolen.

Vi avslutade kvällen med en middag på en mysig liten pub som var Waitomos träffpunkt. Där träffade vi några trevliga typer som förlängde våran kväll. Vi traskade hem till campingen kring 2.;)



The bridal veil falls, det mäktigaste vattenfallet hitills.



Britta tecknar



Redo för grottorna


10.01.27

Igår besökte vi kauriskogen. Fick en rejäl promenad i ett härligt landskap. Det känns att vi inte har rört på fläsket på ett tag. Men snart blir det andra bullar när vi ska börja gå på vandring.

Idag hade vi en transportdag, kom ganska långt. Nu är vi på en camping i Orewa. Kom fram hit runt fyra på eftermiddagen, då var det lagom temp ute i solen (minst 25). Vi tog på oss bikinisarna och lade oss på stranden nedanför. Började prata om allt mellan himmel och jord, när magen började kurra allt för mycket gick vi upp och gjorde superdupergod middag, tacos!:)

För övrigt går körningen bra och att köra på vänster sida känns som naturligt nu. Dock är vägarna inte att leka med då vi snackar kurvor. 100km/h som hastigheten är omöjligt att hålla. Som tur är står det vid varje kurva den lämpliga hastigheten, vilket oftast är 35km/h.:P






10.01.25

Idag har vi varit så långt upp som man kan vara i detta land, Cape Reinga!

Vi åkte med en guidad turistbuss, så det var flera stopp efter vägen. Vi har testat på flera nya saker idag bl.a. åkt buss på en sandstrand i 64 miles och åkt pulka nedför sanddynor, (roligt men jobbigt) och sett den berömda fyren längst norrut.

Sedan stannade vi på ett supermysigt och fint ställe, Huahora heter det. Det var klart vatten, vita stränder och inga vågor, hade gärna stannat där längre men vi fick ju tyvär inte bestämma. Vi har haft en supersolig och härlig dag vi premiärgrillade också för i år! ;)

Imorgon drar vi vidare mot kauriskogen!







   






Vi har inte gjort någon jättestor swengelska-tabbe än, men det finns andra som gjort det!(från tjuvlyssnatboken):

Äldre välklädd turist: May I pay with credit card, please?
Svenske Expediten: Yes, but I must see your leg!
Mannen: Excuse me??
Expediten: Put your leg here! (pekar på disken)

Så kan det gå!

Hoppas ni har det bra där hemma för vi har det bra här förutom att vi trodde vi skulle slippa myggen i januari men icke, de retar gallfeber på oss, måste fortsätta med myggjakten nu!

Tjingeling!


10.01.23

Idag vaknade vi upp helt utmattade av gårdagen, ont lite här och där. Fick oss iväg på morgonkvisten med riktning mot Paihia. Britta var första körare, men blev åksjuk på grund av alla helt galna kurvor så fick stanna och byta förare.

I Paihia tog vi sedan färjan över till Russel som flera hade tipsat om, men när vi var framme så var vi alla tre som zombisar så vi gick bara runt lite. Tog färjan tillbaka rätt snabbt för att sedan ta en powernap på parkeringen. Handlade på Woolworths lite måste grejer sedan campingen vid harurufalls.

Nu är vi mätta och belåtna, men som sagt har det varit en rätt så seg dag. Hoppas nu att det ska bli bra väder imorn så vi kan fara på beachen! =)



Vilken skulle ni föredra?

 

Britta fick lite ritabstinens och ritade upp två väldigt starka upplevelser.:)


10.01.22

Idag var den den stora dagen..

Efter en natt när sara var gravid, anna var skjuten och britta vaken och nervös för vad komma skall..

Vi skulle dyka!

Steg upp i ottan, gjorde oss klara, gick med skakiga ben till dykningsreceptionen 45 minuter för tidiga:P fixade med papper och utrustning, sen bar det iväg

Ute på båten fick vi en guide på oss tre som hade genomgång och vi fick tre "skills" som vi skulle ha prov på i vattnet innan vi fick gå ner på djup vatten upp till 12 meter..

Detta gjorde oss inte mindre nervösa, snarare tvärtom, Anna och Britta gaddade ihop sig och utsåg sara att dömmas till döden först.:P

Under tiden som Sara gjorde sin dykning gjorde Britta och Anna ett försök att snorkla, det gick väl hyfsat iaf!

När vi alla hade gjort våra dykningar, var vi alla helt lyriska verkligen SWEET AS!

Det här är något vi verkligen kan rekommendera det var en grym upplevelse och vi är så stolta! :D

Detta var första gången men absolut inte sista!

 


 













We made it!!

 


10.01.21

Det var storm och regn hela natten sa det blev inte sa mycket somn. Vi at en harlig frukost i solen med annu fler ankor runt fotterna. Sen bar det av till Whapiu caves, det var gratis och vi fick se lysmaskar.:)
I whangarei som blev nasta stopp akte vi direkt till Toyota Dealers. De fick fixa varat trasiga mittenbalte medans vi at lunch.
Sen bar det av till Whangarei falls dar vi fick njuta av ett superfint vattenfall och glassande sol.
Nu befinner vi oss i Tutukaka, har checkat in pa campingen och bokat en dykning for imorgon. Nervosa till tusen!
Vi saknar er dar hemma och hoppas att vi kommer hem levande..








10.01.20

<!-- @page { size: 8.5in 11in; margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } -->

Vart ska man börja...

Tog oss till Auckland med buss för att sedan hämta upp bilen på escape rentals. efter många om och men fick vi till slut en bil med automat! en Andy Warhol =)

Hela dagen har vi varit nervösa över körningen, men den gick galant, sara tog oss till Ruakaka där vi nu ska sova en natt.

Efter att vi bara hade hunnit parkera bilen på campingen knackade det på dörren och grannen tittade in i våran fiiiina van. Hon bjöd in oss till deras lite större boende på ett glas vin, riktigt trevligt engelskt par som gav oss ett och annat tips!

Nu ska vi se hur detta skall gå, vi är ju inte direkt rutinerade campare. var nog lite väl optimistiska när vi planerade att bo tre st i detta räkskal i 63 nätter! oj oj oj

Ps.vi festade till det idag då middagen bestod av bröd med jordnötssmör och banan på...

Nu hoppas vi att det går att sova i räkskalet!

God natt.

 


Delfintur



Redo for delfinerna











En trevlig dag pa havet, onskar vi kan lagga upp vara filmer. Kanske kommer nagra senare.


Bilder



En afton pa stranden



Kandisarna





Datasnillerna



Utsikt fran the Mount



Vantandes pa bussen efter morgonens powerwalk upp for the Mount



Trippens forsta vattenfall, men inte det sista!



Black swan



Run girls, run!

  

Sa har manga ankor var de sammanlagt som jagade oss

Vi overlevde skrackupplevelsen med faglarna. Imorgon borjar aventyret nar vi hamtar bilen.
Hoppas vi syns igen.;)






10.01.16

Vi hade solförbud igår därför blev det en ganska lugn dag. Dagen började med Donnas pannkakor, supergoda! Sen blev det köpcentrat Bayfair där vi var tvugna att köpa kepsar. Shoppingen kommer nog inte vara något stort problem, bra priser och snygga kläder.

Vi fastnade framför lite americanska tv-program, sen avslutade vi dagen med en promenad på stranden. Mycket härligt!

Idag vaknade vi utvilade, det blev en stund på stranden och nån timmes shopping. Vi handlade lite chips och nu är vi laddade för myskväll. Ellen är ute och partar så vi har hela huset för oss själva.

Nu håller vi tummarna för att det blir delfinsimturen!:D

Svar på frågor:

Ulla: Engelskan blir bättre och bättre och vi förstår mer och mer.:) Ps. du menade väl britta?!:P
Madde: Nej jag har inga egna, brukar låna mammas gamla.:)

Bilder kommer senare, lite problem med internet.
 
Bye


10.01.14

Idag har vi varit på beachen, burned baby burned.
Det var väldigt blåsigt och trots våran solkräm på 20 blev vi lite röda. =)

Vi gick även lite vilse sedan och Ellen fick hämta upp oss vid brandstationen. We are on fire!

Detta är sista kvällen hos Donna vilket innebär att vi kanske inte kommer kunna uppdatera lika ofta med tanke på inget internet!

Vi fick veta av Donna att hon kände en snubbe som har hand om delfinsimturer här i tauranga, så vi är nu inbokade på en tur på söndag om vädret vill!



Brittas bokmärke smälter allt bra in ;)





finn ett fel.


ha det gott!

kramar







Bilder



Dags för sussning

Äntligen lite yta att sträcka på benen i Hong Kong.

Var är ratten?!

Underbar utsikt från Donna.

Shrek

På färjan mot the mount

På väg mot the mount

Lite bilder från Falmark till the Mount på NZ.


Ps. Vi gick in på en infoshop och fick med oss detta. Är vi turister eller?!


10.01.13

Vi tankte beratta om gardagen!
Resan gick kanon aven fran hong kong, vara vaskor kom och vi klarade oss igenom tullen, fast vi sakert sag ut som nervvrak med tanke pa renhorn och maths varning om att minsta lilla gruskorn kan ge boter..
Ellen (maths mormor) hamtade oss och tog oss hit i en valdig fart och pa vanster sida! vi satt helt chockade nar vi sag utsikten, den ar verkligen helt otrolig, kulligt och haftiga vaxter och kor averallt, anna och brittas kommentar:
-om vi vore en kossa mu sa skulle vi vilja bo har!
 val framme hos donna, var det stor folksamlig, manga slaktingar, vi kande oss lite osociala, vi var supertrotta, massor av intryck, nytt sprak  och jetlag gjorde sitt sa vi at middag och somnade vid 9, natten blev lite orolig vaknade flera ggr, men vi kanner oss ganska utvilade anda, tidskillnaden ar precis tolv timmar.
Vi far se vad dagen har att erbjuda, ska inhandla lite smagrejor och besoka stranden. Far se hur vadret fortsatter just nu lite molniogt och ca 20 grader perfekt shoppingvader iaf! 

tjingalong!

Tack for alla kommentarer, hoppas allt ar bra med er dar hemma.

Britta saknar Samuel och Joey(som redan verkar ha mognat med tanke pa benlyftningen) ocksa!
puss pa er! 


10.01.11


nu sitter vi här på hong kongs flygplats med gratis internet (det gillas)
flygresan har gått bra men blev dock lite tajt på heathrow då vi blev lite försenade och snabbt skulle hinna till gaten, råkade titta in en sväng på first class, men där hörde vi ju inte riktigt hemma =P

stödstrumporna sitter som ett smäck och vi är redo för nästa långflygning som startar om ca 3 timmar, men som sagt vi mår bara bra och är mätta och belåtna, maten har varít en femma, av fem alltså!



tre blekfisar i hong kong!


10.01.10

Nu sitter vi här på arlanda och väntar att få flyga till London. En halv timme är det försenat, inte så farligt ändå. Men nått mer får det inte bli!

Vi har fått lämnat bagaget och ätit en jättegod lunch/middag. Nu får vi se hur länge det dröjer tills nästa måltid.

Än har allt gått bra, peppar peppar. Hoppas det fortsätter såhär.

Vi gruvar oss för Heathrow men hoppas att vi ska hitta.:)

Nu lämnar vi Sverige. Hoppas allt är bra där hemma!

Tjing


10.01.10 Anna

Sista inlägget i skellefteå, nu åker vi! =)

ha det så bra här hemma, kommer sakna er..:)
Vi ska vara duktiga på att uppdatera annars får ni skälla ut oss:P
måste sluta, nu kommer sara..

10.01.02

Första inlägget på det nya året och bara 8 DAGAR KVAR!!

Idag har vi handlat resapoteket och lite annat smått och gott. Vi har skickat iväg några
mail och fortsatt på våran reseplanering, så nu är det bara att börja packa.
Fick höra av Emma att det varit 40 grader idag i Tauranga, vi får då inte glömma solkrämen!;)
Det ska bli så skönt när väskan är incheckad och planet lyfter, då kanske oron äntligen släpper och vi kan börja våran resa.



tre på tripp.



Sara Britta och Anna


RSS 2.0