10.03.03-10.03.08

10.03.03


Körningen startade i Kaikoura, målet var Motueka där vi vi skulle få gratis boende hos en bekant till Scott (som vi träffade i Queenstown). Riktigt snällt av honom!
På vägen dit så kom vi till vägarbete. Detta har vi stött på många gånger tidigare, då har det alltid varit väldigt tydligt hur man ska köra, men..

När vi kom brummande visade väggubben GO-skylten, han visade inga tecken vilken sida av vägen vi skulle köra på. Vi fortsatte förbi honom och kom till koner utsatta i mitten av vägen, det var helt enkelt 50/50 vilken sida vi skulle ta. Halvägs mötte vi en asfaltbil på samma sida som oss! Vi hade visst tagit den nyasfalterade sidan. ooops! Vi skämdes och gasade vidare på rätt sida.

Fem minuter bort kom nästa stopp, här fick vi STOP-skylten och fick vänta länge samtidigt som vägarbetaren stod och mumsade på sitt goofika. Då fick vi se hur de mötande bilarna kom på fel sida om konerna, vi blev lyckliga att vi inte var ensamma!

När det sedan blev våran tur att köra lyckas vi på något sätt hamna på fel sida av konerna igen!




En av alla de vägarbetare som vi har stött på



De lata vägarbetarna får inga chokladmuffins av oss!







Framme i Motueka skulle vi träffa den okände Jamie, vi blev skitnervösa och började fantisera om alla dess olika typer.
Som sagt NZ gör oss aldrig besvikna, en råtrevlig typ kom fram och vi presenterade oss. Sedan körde vi efter med Andy till hans hus som råkade ligga väldigt fint till uppe på en kulle!
Vi har egen toa med dusch och en kyl + el! Tyvärr inget internet.








Vårat kök





10.03.05

Vi har haft kanonväder dom här dagarna, precis som vi vill ha det.:) Har legat på stranden och blivit bruna. Idag hyrde vi kajaker och paddlade till Split Apple, på vägen tillbaka hittade vi en liten strand som vi fick ha för oss själva.





Posar framför Split Apple




OS nästa! =)




Njuter i paradiset




Under våra pratstunder med Jamie har vi fått veta att det är hans kusin som äger gården han bor på. Han är crossförare i Europa och tydligen en av dom rikaste på hela Nya Zeeland.:P Om ni vill veta så heter kusinen Josh Coppins.




Är vi king eller?

 

På kvällen blev det take away mat (cheeshamburgare) med pommes! riktigt goda! Vi drack nz öl (mycket god) och lärde Jamie att spela chicago, Britta tog hem vinsten första omgången medan Jamie vann den andra. Vi upptäckte då att vi hade två vinnarskallar: Britta vs Jamie

Detta skulle komma på tal flera gånger resten av Motueka vistelsen. Just nu står det 1-1 i matchen, men tyvärr hann vi inte spela avgörande. Det blev en riktigt bra kväll, med massa Kings of Leon.:)




10.03.06

Lördagen började med ett oväntat besök. Det kom en gris nöffandes nerför innfarten. Han ville bli våran polare men vi var inte lika peppade. Det var en väldigt snäll gris, lika lydig som en hund följde han oss tillbaka till hans rätta hem i hagen med dom andra djuren (kor, får, hästar m.m).




Oväntade besöket




Tre små grisarna =)



Vädret lite sämre så vi fick en guidad tur av Jamie runt Motueka, vilket tog ca 10 min.:) Sen bar det av mot Nelson där vi åt supergod italiensk glass och gjorde några ärenden. Vi for sen hem och duschade och sen vidare mot party.

Jamie hade fixat en avskedsfest eftersom han ska till Europa och jobba i några månader. Det blev ca 25 pers på partyt och massor med öl. Vi fick lite rugbyträning av Aron under kvällen och umgås med alla sorters kiwisar. Något vi fått höra många gånger här är att svenska tjejer ska vara blonda. Det vi upptäckte under kvällen var att alla tjejer på partyt var blonda förutom vi tre, konstigt va?!:P




Cruisarbilen!




Party Party!



Eftersom vi skulle ta färjan nästa dag blev det inte så sent. Många skrattanfall fick vi.


10.03.07

Vi startade kl 10 men hann inte långt. Efter bara några kilometer hade reservdäcket lossnat och låg mitt på vägen bakom oss. Vi blev lite oroliga och körde tillbaka till Jamie som skruvade fast det igen. Vi hade tur i oturen att det inte var någon bakom oss när det hände. Allt ska man då vara med om.




Vad hände?



Dagen fortsatte, färjan gick bra, vi sov mest. Väl framme i Wellington körde vi direkt norrut med riktning mot Napier. Vi stannade i en liten ort och åt en god pastarätt på en resturang med namnet Cindys. Vi kände att vi var trötta efter all körning så vi frågade servitrisen efter närmsta campingplats. Den gick snabbt att hitta men...vars var officet?

Vi irrade runt runt på stället, det gjorde även en annan bil. Vi fick en vinkning av den och tänkte: vad nu? En tant klev ur och kom fram. Det visade sig att hon var officet, haha. :D Som sagt, allt får man då vara med om!:) Inget internet som vi hade hoppats på men ett väldigt billigt alternativ. Vi ska bara överleva natten sen brassar vi vidare.



****

Vi kan sammanfatta Motueka vistelsen med att vi gjorde verkligen rätt val att stanna hos Jamie. En helt underbar kiwikille som behandlat oss hur schysst som helst. Vi kände att vi ville ge något tillbaka men han vägrade och uttryckte sig: Good things happens to good people. Vi ska verkligen ta med oss detta hem och hoppas kunna göra något liknande för någon.:) Vi har mycket att lära av kiwimänniskorna.




Jamie!






Kommentarer
Postat av: Therese

Åh ni verkar ju ha det hur bra som helst! Fortsätt njuta :)

2010-03-08 @ 10:15:56
Postat av: Emma

haha dom där vägarbetarna känner jag igen! vill inte dra alla äver en kam men det låter bekant! Fortsätt njut och må gott! Kram från ett soligt Enköping

2010-03-08 @ 10:24:54
Postat av: Mari

Härligt med en riktig bloggbomb så vi får höra hur ni har det ! Bra verkar det som =) Här är det oxå bra med sol o dropp från taket..ska ta en promenad med flickorna nu. Kramisar/Mari

2010-03-08 @ 11:10:20
URL: http://mari.burstrom.be
Postat av: Rydhan

Fortfarande inte alls avundsjuk på er :P Själv sitter jag här hemma och är ordentligt förkyld! Men solen skiner åtminstone och man riktigt känner hur våren är på väg och livslusten återvänder :P Hoppas ni får en lika bra fortsättning på er resa och så får vi hitta på en massa när vi träffas till sommaren! Puss & kram!

(Förresten, tack för vykortet :D)

2010-03-08 @ 15:33:12
Postat av: Emma

Tack för vykortet Sara! Supernice :)

2010-03-09 @ 07:21:16
Postat av: Linda

Hej och tack för vykortet! Altea längtar tills du kommer hem... hon vill fara på leklandet! :) Hon frågade imorse... -Är Sara hemma nu?

Kram

2010-03-09 @ 07:55:07
Postat av: Mari

Tack för det fina kortet o hälsningen Britta !! Du är saknad...även om man börjar bli van att det är Samuel o Joey nuförtiden =)Kram

2010-03-09 @ 17:47:31
Postat av: Åsa o Kenth

Tack för kortet Sara! Härliga äventyr ni har! Ryktas från Thailand att nån gjort ett hopp.....längtar efter bilder!!Kramar!

2010-03-09 @ 21:25:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0